pátek 26. října 2012

První sníh v Estonsku / The first snow in Estonia

A dneska přidávám ještě jeden kratký příspěvek. 
Seděla jsem včera u sebe v pokoji a psala předešlý příspěvek, když na mě někdo zaklepal na okno. Tak jsem vykoukla a byl to Tarmo a křičí: "Sajab lund, sajab lund."( sněží, sněží) a ono opravdu sněžilo. První sníh v Estonsku. Na mě trochu brzo, ale v české republice má o víkendu taky začít sněžit. Takže zima začíná všude brzo tento rok. 
Celý den sněžení pokračovalo, teďka už tu pár centimetrů je. Budu si asi muset opravdu konečně pořídit zimní čepku, kterou jsem si sebou nevzala a vzpoměla jsem si  až na letišti, že bych si měla nějakou vzít sebou. Já ji moc nepoužívám, ale tady si myslím bude hodit:-).

......................................................................................................................................

And today I am adding one more short post.
Yesterday I sat in my room and wrote a previous post, when someone knocked on my window. So I looked and it was Tarmo and cried: "Sajab lund, sajab lund." (it´s snowing, it´s snowing) and it is really snowing. The first snow in Estonia. At me a bit soon, but in the Czech Republic will also start to snow at the weekend. So everywhere the winter begins soon this year.
It is snowing continued all day, now it's a few centimeters. I'll probably have to really finally buy winter cap, which I did not take them and I remembered at the airport that I should take some. I sometimes use one, but here I think will come in handy :-).



Sníh před organizací, kde pracuji.

The snow in front of organization where I am working.




1 komentář:

  1. Hani, sniezik nam zacal pred par minutami padat aj tu v OP. V Praglu maju uz bielo, takze zima ako malovana, najlepsie sediet za pecou a citat dobru knizku. Zdravime Ta!!

    OdpovědětVymazat